Thumbnail

 Πώς να φτιάξεις καλαμάρια με κους κους ούζο και μάραθο  Πώς να φτιάξεις καλαμάρια με κους κους ούζο και μάραθο

Αν θες πρόσθεσε κι άλλα θαλασσινά, θα το απολαύσουν όλοι είτε νηστεύουν είτε όχι!
Μαλακά καλαμάρια, σπυρωτό κους κους και ένα λαδάκι με μάραθο που πραγματικά κάνει το αποτέλεσμα μοναδικό! Αυτό το φαγητό σερβίρεται-τρώγεται ζεστό και ολόφρεσκο!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά

Ποσότητα: 4-6 άτομα

Υλικά

– 1000 γρ. φρέσκα καλαμάρια καθαρισμένα

– 250 γρ. κους κους TIPIAK

– 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

– 4 σκελίδες από φρέσκο σκόρδο

– 2 μεγάλες ντομάτες

– 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ

– 250 ml. ντοματοχυμό

– ½ από ένα ματσάκι μάραθο

– ¼ από ένα ματσάκι μαϊντανό

– 50 ml. ούζο

– Ελαιόλαδο

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

Εκτέλεση:

1. Ξεφλουδίζεις και ξεσποριάζεις τις ντομάτες, ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το μαϊντανό, τις ντομάτες και κόβεις το καλαμάρι σε ροδέλες.

2. Σε βαθύ, ευρύχωρο τηγάνι σωτάρες με 2-3 κουταλιές της σούπας το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτεις τον πελτέ και πιπέρι, ανακατεύεις για λίγο και προσθέτεις το ντοματοχυμό, τις ντομάτες, το ούζο, το μαϊντανό και 1-2 κλωναράκια ψιλοκομμένο μάραθο.

3. Προσθέτεις 150 ml. νερό και βράζεις τη σάλτσα μέχρι να δέσει αλλά όχι να πήξει.

4. Αποσύρεις την καυτή σάλτσα, προσθέτεις τα καλαμάρια, 200 γρ. κους κους, λίγο ελαιόλαδο, τον μάραθο ψιλοκομμένο και αλάτι.

5. Κλείνεις το καπάκι, αφήνεις 10-15 λεπτά και σερβίρεις με ωμό ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μάραθο.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις λαχταριστά noodles με θαλασσινά

kalamaria

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Αν θέλεις φτιάχνεις ένα λαδάκι από μάραθο και μαϊντό ως εξής: Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) πολτοποιείς μαϊντανό και μάραθο με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο ώστε να έχεις ένα ρευστό αποτέλεσμα. – Αν δεν σου αρέσει ο μάραθος χρησιμοποίησε άνηθο ή βασιλικό

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κεφτέδες με καλαμαράκια και πλιγούρι

kalamaria

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μοσχαρίσιο σκαλοπίνι με σάλτσα κρέμα σαφράν

Πηγή

Home