Thumbnail

Πώς να φτιάξεις μια υπέροχη μακαρονάδα με μυζήθρα και αυγό Πώς να φτιάξεις μια υπέροχη μακαρονάδα με μυζήθρα και αυγό

Μανιάτικη τσουχτή... μια ελληνική μακαρονάδα που θα σου βγάλει μια comfort νοστιμιά από την πρώτη μπουκιά!
Η τσουχτή μπορεί να είναι εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα, όμως θέλει καλές πρώτες ύλες (ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά, ζυμαρικά). Αν λατρεύεις τα σπαγγέτι και τα αυγά, θα ξετρελαθείς με αυτή τη συνταγή!

makaronia

Για να σου εξηγήσω, η μανιάτικη τσουχτή είναι μια παραδοσιακή-τοπική συνταγή της ελληνικής κουζίνας, η οποία έχει επανέλθει στο γαστρονομικό προσκήνιο με διάφορες παραλλαγές κυρίως στην επιλογή των ζυμαρικών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σαν μια “ελληνική” καρμπονάρα! 

Ποσότητα: 4 άτομα

Υλικά

– 500 γρ. σπαγγέτι

– 200 γρ. σκληρή μυζήθρα

– 80 ml. ελαιόλαδο

– 40 γρ. βούτυρο

– 4 μεγάλα αυγά

– Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι

– Θαλασσινό Αλάτι

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο με μακαρόνια

makaronia

Εκτέλεση:

1. Βράζεις τα μακαρόνια σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τα στραγγίζεις και τα κρατάς ζεστά. Τρίβεις τη μυζήθρα και ξεκινάς να φτιάχνεις την τσουχτή.

2. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζεις το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο και προσθέτεις 200 γρ. μυζήθρα τριμμένη. Ανακατεύεις μόλις πάρει χρώμα και προσθέτεις τα μακαρόνια.

3. Τηγανίζεις τα αυγά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο με φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρεις στο κάθε πιάτο, μια μερίδα μακαρόνια, ένα αυγό από πάνω και επιπλέον φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και μυζήθρα.

Διάβασε ακόμη:  Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού

makaronia

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορείς να φτιάξεις την τσουχτή με πενάκι ή χοντρά μακαρόνια

makaronia

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πάστα με σολομό

makaronia

makaronia

Διάβασε ακόμη: Πεντανόστιμη μακαρονάδα με μόλις 3 υλικά 

Πηγή

Home