Πώς να φτιάξεις μια υπέροχη μακαρονάδα με μυζήθρα και αυγό
Για να σου εξηγήσω, η μανιάτικη τσουχτή είναι μια παραδοσιακή-τοπική συνταγή της ελληνικής κουζίνας, η οποία έχει επανέλθει στο γαστρονομικό προσκήνιο με διάφορες παραλλαγές κυρίως στην επιλογή των ζυμαρικών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι σαν μια “ελληνική” καρμπονάρα!
Ποσότητα: 4 άτομα
Υλικά
– 500 γρ. σπαγγέτι
– 200 γρ. σκληρή μυζήθρα
– 80 ml. ελαιόλαδο
– 40 γρ. βούτυρο
– 4 μεγάλα αυγά
– Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
– Θαλασσινό Αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σνίτσελ κοτόπουλο με μακαρόνια
Εκτέλεση:
1. Βράζεις τα μακαρόνια σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά, τα στραγγίζεις και τα κρατάς ζεστά. Τρίβεις τη μυζήθρα και ξεκινάς να φτιάχνεις την τσουχτή.
2. Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζεις το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο και προσθέτεις 200 γρ. μυζήθρα τριμμένη. Ανακατεύεις μόλις πάρει χρώμα και προσθέτεις τα μακαρόνια.
3. Τηγανίζεις τα αυγά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο με φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Σερβίρεις στο κάθε πιάτο, μια μερίδα μακαρόνια, ένα αυγό από πάνω και επιπλέον φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι και μυζήθρα.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μακαρόνια χωρίς γλουτένη με πέστο παντζαριού
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορείς να φτιάξεις την τσουχτή με πενάκι ή χοντρά μακαρόνια
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πάστα με σολομό
Διάβασε ακόμη: Πεντανόστιμη μακαρονάδα με μόλις 3 υλικά