Πώς να φτιάξεις σουπιές με μάραθο και κρασί
Η παρακάτω συνταγή για σουπιές, είναι ένα από τα πιο νόστιμα θαλασσινά που λιώνουν στο στόμα! Έχει ελάχιστα υλικά και η πρώτη ύλη είναι αυτή που θα κάνει το φαγητό σου ανεπανάληπτο. Θα χρειαστείς σίγουρα ολόφρεσκο μάραθο, ένα καλό λευκό κρασί και παρθένο ελαιόλαδο.
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 45 λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα
Υλικά:
– 1200 γρ. σουπιές
– 2 ματσάκια μάραθο
– 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
– 1 ξερό κρεμμύδι
– 150 ml. λευκό κρασί
– 80 ml. εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
– ¼ κουταλάκι του γλυκού μαραθόσπορους
– 3-4 κόκκους μπαχάρι
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ριζότο με γαρίδες
Εκτέλεση
1. Καθαρίζεις τις σουπιές αφαιρώντας το κόκκαλο και τη λεπτή μεμβράνη, ξεπλένεις καλά και τις κόβεις σε μέτρια κομμάτια. Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο.
2. Σε ευρύχωρο τηγάνι ρίχνεις το μισό ελαιόλαδο, σωτάρεις το κρεμμύδι για 2 λεπτά και προσθέτεις τις σουπιές τις οποίες σωτάρεις για 5 λεπτά.
3. Προσθέτεις το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτεις τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι. Μαγειρεύεις σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
4. Κατόπιν προσθέτεις το μάραθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και 100 ml. ζεστό νερό συνεχίζοντας το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη.
5. Σερβίρεις τις σουπιές ζεστές σαν μεζέ ή ως κυρίως με ρύζι ή πατάτες.
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Αν βρεις άγριο μαράθο είναι το καλύτερο, εναλλακτικά για να «δυναμώσεις» τη γεύση προσθέτεις μία κουταλιά της σούπα άνηθο ή ψιλοκομμένη μαραθόριζα στο σωτάρισμα
Διάβασε ακόμη:
Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι με μύδια και ντοματίνια