Πώς να ετοιμάσεις ένα γευστικό πιάτο με αγκινάρες, καρότα και μέντα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 40′ λεπτά
Ποσότητα: 4-5 άτομα
Υλικά
– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες
– 300 γρ. καρότα
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 15 φύλλα φρέσκια μέντα
– 2-3 κλωναράκια δυόσμο
– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
– 100 ml. λευκό κρασί
– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
– 50 ml. χυμό λεμονιού
– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
– Αλάτι
– 2 λεμόνια
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σουπιές με μάραθο και κρασί
Εκτέλεση:
1. Πλένεις, στεγνώνεις καλά και ψιλοκόβεις με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύεις όλα τα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνεις και «τρίβεις» τις αγκινάρες.
2. Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετείς τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
3. Μαγειρεύεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζεις για 35 λεπτά. Σερβίρεις με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά)
Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκιες ή και κατεψυγμένες αγκινάρες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες, μειώνεις το κρασί στη μισή ποσότητα
– Μπορείς στο φαγητό να προσθέσεις πατάτες και αρακά
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις γλυκόξινο αρακά με κοτόπουλο