Thumbnail

Πώς να ετοιμάσεις ένα γευστικό πιάτο με αγκινάρες, καρότα και μέντα Πώς να ετοιμάσεις ένα γευστικό πιάτο με αγκινάρες, καρότα και μέντα

Απόλαυσε μια ωραία συνταγή για αγκινάρες, με καρότα, μέντα και σιγομαγειρεμένες στο ελαιόλαδο!
Σήμερα σου έχουμε αγκινάρες με μπόλικη μέντα και ελαιόλαδο μαζί με μερικά ολόφρεσκα καρότα και θα γλύφεις τα δάκτυλά σου!

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος Εκτέλεσης: 40′ λεπτά

Ποσότητα: 4-5 άτομα

Υλικά

– 1000 γρ. αγκινάρες καθαρισμένες

– 300 γρ. καρότα

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 15 φύλλα φρέσκια μέντα

– 2-3 κλωναράκια δυόσμο

– 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

– 100 ml. λευκό κρασί

– 120 ml. ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό

– 50 ml. χυμό λεμονιού

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

– 2 λεμόνια

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σουπιές με μάραθο και κρασί

agkinares

Εκτέλεση:

1. Πλένεις, στεγνώνεις καλά και ψιλοκόβεις με μαχαίρι όλα τα μυρωδικά και τα σκόρδα. Σ΄ένα μπωλ ανακατεύεις όλα τα μυρωδικά και μαζί το σκόρδο και το ελαιόλαδο, με αυτό το μείγμα περιχύνεις και «τρίβεις» τις αγκινάρες.

2. Σε μια ευρύχωρη, πλασωτέ κατσαρόλα τοποθετείς τις αγκινάρες και τα καρότα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά, το κρασί, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

3. Μαγειρεύεις σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και κατόπιν σε σιγοβράζεις για 35 λεπτά. Σερβίρεις με φρέσκα μυρωδικά και λεμόνι.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά)

agkinares

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φρέσκιες ή και κατεψυγμένες αγκινάρες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις κατεψυγμένες, μειώνεις το κρασί στη μισή ποσότητα

– Μπορείς στο φαγητό να προσθέσεις πατάτες και αρακά

agkinares

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις γλυκόξινο αρακά με κοτόπουλο

Πηγή

Home