Thumbnail

Πώς να φτιάξεις τυροσαλάτα με πιπεριές Πώς να φτιάξεις τυροσαλάτα με πιπεριές

Τυρί, ένα τρόφιμο που "χωράει" πάντα στο τραπέζι μας και συχνά στις αλμυρές συνταγές
Μια από αυτές είναι η συνταγή για τυροσαλάτα με πιπεριές! Από τις πιο αγαπημένες μας γιατί εκτός από μια εύκολη συνταγή είναι και η απόλυτη τυρένια απόλαυση! 

Για την τέλεια συνταγή για τυροσαλάτα χρειάζεσαι ένα καλό και νόστιμο λευκό τυρί, που θα είναι η βάση της, όλα τα άλλα είναι θέμα γούστου.

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά

Ποσότητα: 10 μερίδεςα

Υλικά:

– 400 γρ. κοφινάκι Βαλμά

– 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες

– 3 πιπεριές Φλωρίνης

– 1 καυτερή πράσινη πιπεριά

– 50 ml ελαιόλαδο

– Φρέσκια ρίγανη

– Μπούκοβο

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά)

tyrosalata

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοκκινιστά

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ψήνεις τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, στο φούρνο ή στη σχάρα, τις ξεφλουδίζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν.

Βήμα 2: Βάζεις στο μπλέντερ τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο,  την καυτερή πιπεριά και πολτοποιείς για μερικά δευτερόλεπτα.  Προσθέτεις το γιαούρτι και το γίδινο τυρί θρυμματισμένο, συνεχίζεις στο μπλέντερ για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3: Η τυροσαλάτα είναι έτοιμη, στο σερβίρισμα προσθέτεις ελάχιστο μπούκοβο και φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη.

Εναλλακτικά την αποθηκεύεις στο ψυγείο και την καταναλώνεις τις επόμενες ημέρες.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Αν θέλεις μπορείς να παραλείψεις το μπούκοβο και την καυτερή πιπεριά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμες ψημένες πιπεριές από βάζο, αλλά θα πρέπει να τις ξεπλύνεις και να τις στραγγίξεις πολύ καλά. – Την τυροσαλάτα μπορείς να την πολτοποιήσεις δίνοντας υφή σα μους ή να την κρατήσεις με κομμάτια τυριού.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις λαχταριστά noodles με θαλασσινά

Πηγή

Home