Πώς να φτιάξεις τυροσαλάτα με πιπεριές
Για την τέλεια συνταγή για τυροσαλάτα χρειάζεσαι ένα καλό και νόστιμο λευκό τυρί, που θα είναι η βάση της, όλα τα άλλα είναι θέμα γούστου.
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: 10 μερίδεςα
Υλικά:
– 400 γρ. κοφινάκι Βαλμά
– 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, πλήρες
– 3 πιπεριές Φλωρίνης
– 1 καυτερή πράσινη πιπεριά
– 50 ml ελαιόλαδο
– Φρέσκια ρίγανη
– Μπούκοβο
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις ψαροκροκέτες ή αλλιώς fish fingers (σπιτικά)
Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοκκινιστά
Εκτέλεση
Βήμα 1: Ψήνεις τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, στο φούρνο ή στη σχάρα, τις ξεφλουδίζεις και τις αφήνεις να κρυώσουν.
Βήμα 2: Βάζεις στο μπλέντερ τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο, την καυτερή πιπεριά και πολτοποιείς για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέτεις το γιαούρτι και το γίδινο τυρί θρυμματισμένο, συνεχίζεις στο μπλέντερ για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3: Η τυροσαλάτα είναι έτοιμη, στο σερβίρισμα προσθέτεις ελάχιστο μπούκοβο και φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη.
Εναλλακτικά την αποθηκεύεις στο ψυγείο και την καταναλώνεις τις επόμενες ημέρες.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Αν θέλεις μπορείς να παραλείψεις το μπούκοβο και την καυτερή πιπεριά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμες ψημένες πιπεριές από βάζο, αλλά θα πρέπει να τις ξεπλύνεις και να τις στραγγίξεις πολύ καλά. – Την τυροσαλάτα μπορείς να την πολτοποιήσεις δίνοντας υφή σα μους ή να την κρατήσεις με κομμάτια τυριού.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις λαχταριστά noodles με θαλασσινά