Πώς να φτιάξεις ριγανοκεφτέδες
Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που θα το αγαπήσουν όλοι...
Έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά, θα το λατρέψεις!
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες
- 125 γρ. ταραμά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 αυγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 φρυγανιές τριμμένες
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
Διάβασε ακόμη: Ντοματοκεφτέδες
Διάβασε ακόμη: Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού
Εκτέλεση:
- Αρχικά ξεφλούδισε και κόψε τις πατάτες σε κομμάτια.
- Βάλε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και βράσε μέχρι να μαλακώσουν.
- Μετά, πολτοποιείς τις πατάτες και τις βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ.
- Στο μπολ πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από το αλεύρι και το λάδι.
- Ανακάτεψε πολύ καλά και βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
- Έπειτα, αρχίζεις να πλάθεις τους ριγανοκεφτέδες από το μείγμα και τους αλευρώνεις.
- Σε ένα τηγάνι βάλε το υπόλοιπο λάδι και τηγάνισε τους ριγανοκεφτέδες.
- Μόλις γίνουν, τους βγάζεις από το τηγάνι και τους βάζεις σε ένα μεγάλο πιάτο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
- Τέλος, σερβίρεις τους ριγανοκεφτέδες σου σε μια ωραία, μεγάλη πιατέλα και αυτό ήταν. Είσαι έτοιμη να τους απολαύσεις!
Καλή σου όρεξη!
Συμβουλές για τους κεφτέδες
Καλό θα ήταν να αφήσεις το μείγμα στο ψυγείο όσο περισσότερο γίνεται. Όσο πιο πολύ δέσει το μείγμα, τόσο πιο αφράτο θα είναι το αποτέλεσμα!
Προσοχή με τα υγρά που βάζεις. Το μείγμα πριν μπει στο ψυγείο, δεν πρέπει να είναι νερουλό.
Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις πατατοκεφτέδες με τυρί