Thumbnail

Γνώρισε 5 είδη χορού που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος Γνώρισε 5 είδη χορού που θα σε βοηθήσουν να κάψεις λίπος

Ας αρχίσουν οι χοροί!  Ώρα να κάψουμε πολλές θερμίδες, διασκεδάζοντας!
Αν είσαι από τους ανθρώπους που βαριούνται αφόρητα τη μοναχική γυμναστική, αν θέλεις παρέα για να ξεδώσεις, η λύση είναι μία! Ο χορός!

afs

Η μουσική και η συνεχόμενη εναλλαγή κινήσεων θα σου προσφέρουν τόσα πολλά!  Θα κοινωνικοποιηθείς, θα γυμνάσεις σώμα και πνεύμα και φυσικά, θα απελευθερώσεις τις όμορφες ορμόνες της ευεξίας. Βάλε υπόψη και αυτό: Ένας μέσος άνθρωπος μπορεί να κάψει μέχρι και 500 θερμίδες σε μια ώρα χορού. Τι θα έλεγες λοιπόν να ακολουθήσεις αυτό τον συνδυασμό; 

Δες παρακάτω πέντε από τους πιο έντονους χορούς, τους οποίους μπορείς να μάθεις τα βήματα παρακολουθώντας τα βίντεο που τους συνοδεύουν και φυσικά, καλό είναι να απευθυνθείς και σε καλές σχολές χορού.

Samba

Το πρώτο που νιώθεις χορεύοντας Samba είναι ελευθερία και διασκέδαση. Απελευθερώνεται το μυαλό και το σώμα και ξεχύνεσαι σε ένα ατελείωτο ξεφάντωμα, γεμάτο παιχνίδι και αισθησιασμό, σαν καρναβάλι... Ο ρυθμικός αυτός χορός, χαρακτηρίζεται από έντονη κίνηση στη λεκάνη και γρήγορα επαναλαμβανόμενα μοτίβα στα πόδια. Πέρα από συναισθήματα ευφορίας που σου προσφέρει, προκαλεί και έντονη καύση θερμίδων λόγω έντασης.

Salsa

Για πολλούς δεν είναι χορός, είναι τρόπος ζωής, είναι πόρωση. Η μουσική... απερίγραπτη... σε αιχμαλωτίζει, σε κάνει να θέλεις να χορεύεις συνέχεια, να εκφράζεσαι, να δημιουργείς, να αυτοσχεδιάζεις! Ο χορός αυτός έχει τις ρίζες του στην Κούβα και την Αφρική, συνδυάζει στοιχεία από τους χορούς και των δύο χωρών, και κυριάρχησε στην Νέα Υόρκη στα 50s, όταν τη χόρευαν σε νυχτερινά κέντρα, σε μπαρ, αλλά και στους δρόμους. Χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες με βάση την προέλευσή της (Puerto Rican, Cuban, Colombian κ.α.) και διαφοροποιείται ανάλογα το βασικό βήμα, τις στροφές, το μέτρημα και τις φιγούρες. Ξεκίνα άμεσα μαθήματα salsa και θα την λατρέψεις!

Διάβασε ακόμη: Όταν ο χορός γίνεται τρόπος ζωής

Swing

Ο χορός που μοιάζει με ξέσπασμα, επανάσταση, απελευθέρωση της τρέλας και της ενέργειας που είναι κρυμμένη μέσα μας.Οι τρελές φιγούρες απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά, ευλυγισία και ξεκάθαρο μυαλό... Οι ρίζες του εντοπίζονται στα τέλη του 1800 στους αφροαμερικάνους της Αμερικής, και χαρακτηρίζεται από εύθυμες, έντονες κινήσεις χεριών και ποδιών και χορό σε ζεύγη. Η δημοτικότητά του έφτασε στο αποκορύφωμα τη δεκαετία του '50 παράλληλα με την άνθηση της μουσικής rock‘n rol, ενώ κάποια τα είδη που το αποτελούν είναι η Lindy Hop, η Αuthentic jazz, το 20's Charleston, η Shag, η Balboa και το Rock 'n' Roll. Μια ώρα μαθήματος, ακόμα και με τα βασικά βήματα, αρκεί για να… στάξεις, ενώ τα πρώτα σου βήματα μπορείς να τα κάνεις σε πολλές σχολές χορού. 

Hip Hop

Το Hip-Hop είναι ένας πολύ έντονος χορός που «χτίζει» την ισορροπία και τους μύες του σώματος, αλλά και ένα ωραίο σώμα. Οι κινήσεις αντιστοιχούν σε χτύπους και οι χτύποι συνδυασμένοι δημιουργούν «σειρές» κινήσεων. Αυτές οι έντονες φιγούρες, αποτελούν τη βάση του hip hop, ο οποίος ωστόσο δεν είναι απλώς ένας χορός, αλλά μια ολόκληρη κουλτούρα που χρειάζεται μελέτη και γνώση προτού καταλάβεις το «ζουμί» του. Στις σχολές χορού, θα μάθεις βήμα βήμα διάφορες κινήσεις hip hop, αλλά και συνδυασμούς αυτών των κινήσεων, έτσι ώστε να μπορείς και εσύ να κάνεις μόνη σου συνδυασμούς, δημιουργώντας καινούριες κινήσεις. Προετοιμάσου για ζόρικες φιγούρες και έντονα βήματα!

Διάβασε ακόμη: Θέλεις να χάσεις βάρος; Δώσε μια ευκαιρία στις φυτικές ίνες!

Capoeira

Χορός, πάλη, εκτόνωση, ρυθμός, παιχνίδι και άφθονος ιδρώτας. Η Capoeira τα συνδυάζει όλα με απίστευτη αρμονία. Η Capoeira είναι μια βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη, μια μορφή πάλης για την ακρίβεια μεταμφιεσμένη σε χορό, η οποία συνδυάζει όλα τα παραπάνω σε ένα απολαυστικό, απαιτητικό και συνάμα αυτοσχεδιαστικό μείγμα. Στην Capoeira κλοτσάμε, αλλά δεν τραυματίζουμε τον αντίπαλο. Η κλοτσιά περνάει για παράδειγμα πάνω από το κεφάλι του αντιπάλου ή «σαρώνει» όλο του το σώμα, ενώ εκείνος σκύβει για να την αποφύγει ακουμπώντας παλάμες και πέλματα στο πάτωμα, ετοιμάζοντας παράλληλα τη δική του επίθεση. Επομένως, «χτυπάμε» και ταυτόχρονα χορεύουμε. Σε βραζιλιάνικους ρυθμούς, που δίνουν και τον τόνο της κίνησης. Εξελίχτηκε στη Βραζιλία από αφρικανούς σκλάβους οι οποίοι αναζήτησαν μια μορφή πάλης μεταμφιεσμένη σε χορό, ώστε να μπορούν να εξασκούνται σε αυτήν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Περιλαμβάνει εντυπωσιακές φιγούρες και «χορευτικά», ενώ αποτελεί φιλοσοφία ζωής για όσους την ακολουθούν συστηματικά.

Διάβασε ακόμη: Πάρε την κολλητή σου και ξεκινήστε γυμναστική

Πηγή

Home