Λάδι καρύδας: 4 τρόποι για να το εντάξεις στη διατροφή σου
Παρακάτω σου έχουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να το εντάξεις στην διατροφή σου:
1.Πρόσθεσε λάδι καρύδας στον καφέ ή στο τσάι σου
Το λάδι καρύδας είναι μια εκπληκτικά νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση αντί για γάλα στα ζεστά ροφήματα. Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις καφέ δοκίμασε να προσθέσεις μια κουταλιά παρθένο λάδι καρύδας. Μπορείς επίσης να το χτυπήσεις (όπως θα έκανες με το γάλα) για να φτιάξεις έναν latte καφέ.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι είναι το time blocking και γιατί βάζει τέλος στο multitasking
2.Χρησιμοποίησε το λάδι καρύδας για σοτάρισμα
Το λάδι καρύδας είναι το ιδανικό υγιές υποκατάστατο βουτύρου ή άλλων μαγειρικών ελαίων όταν σοτάρεις ή τηγανίζεις -ακόμα και ομελέτα! Μην διστάσεις να το δοκιμάσεις καθώς το λάδι καρύδας έχει ήπια γεύση που απορροφά τις άλλες γεύσεις με τις οποίες μαγειρεύετε.
ΔΙΑΒΑΣΕ: Στην πόση ζάχαρη σταματάμε;
3.Ψήσε με λάδι καρύδας λαχανικά και κρέας
Ψήσε λαχανικά, πατάτες και κρέας σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Χρησιμοποίησέ το όπως θα χρησιμοποιούσες οποιοδήποτε άλλο μαγειρικό λάδι. Το άρωμα που θα δώσει στην κουζίνα σου θα είναι υπέροχο.
4.Πρόσθεσε λάδι καρύδας στα γλυκά σου
Θαυμάσια νέα! Το λάδι καρύδας αποτελεί ένα υγιεινό, vegan υποκατάστατο του βουτύρου και άλλων ελαίων για όλες μας σχεδόν τις αγαπημένες σας συνταγές. Το λάδι καρύδας έχει λιγότερη περιεκτικότητα σε νερό από το βούτυρο, οπότε όταν το χρησιμοποιείς ως υποκατάστατο βουτύρου, φρόντισε να προσθέτεις μισό κουταλάκι του γλυκού νερό στη συνταγή σου για κάθε μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας που χρησιμοποιείς.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κι όμως, υπάρχει σωστός τρόπος να αποθηκεύσεις τα τρόφιμα στο ψυγείο