Ξέρεις γιατί δεν χάνεις λίπος από την κοιλιά;
1. Δεν πίνεις αρκετό νερό
Αν δεν πίνεις αρκετό, μεγάλα αποτελέσματα δεν θα δεις! Το νερό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της απόκτησης υγιούς σώματος, οπότε θα πρέπει να αρχίσεις αμέσως αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Η κατανάλωση νερού μπορεί να σε βοηθήσει περαιτέρω στη διαδικασία της απώλειας βάρους. Θα σε βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των θερμίδων που καις σε μια μέρα. Θα σε βοηθήσει επίσης στην καταστολή της όρεξής σου αν το πίνεις πριν από τα γεύματα.
Διάβασε ακόμη: Έχεις δοκιμάσει να πιεις καφέ πριν το γυμναστήριο;
2. Δεν κοιμάσαι αρκετά
Αν δεν κοιμάσαι όσο χρειάζεται, μην περιμένεις να χάσεις εύκολα το λίπος της κοιλιάς. Ο λόγος είναι, ότι, όταν κοιμάσαι το σώμα σου παράγει λεπτίνη και αδιπονεκτίνη. Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που καταστέλλει την όρεξή σου και η αδιπονεκτίνη βοηθά το σώμα σου να ανταποκρίνεται καλύτερα στην ινσουλίνη. Οπότε, θα πρέπει να κοιμάσαι τουλάχιστον 6-8 ώρες για να αποφύγεις την κούραση της ημέρας αλλά και για να μην αναζητάς κι άλλους υδατάνθρακες.
3.Το στρες δεν βοηθάει
Ίσως δεν το γνώριζες, το στρες αυξάνει μόνο την παραγωγή κορτιζόλης, μιας ορμόνης υπεύθυνης για το σπλαχνικό λίπος – το οποίο συσσωρεύεται γύρω από την κοιλιά σου. Το άγχος μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη όρεξη.
Διάβασε ακόμη: Μήπως έχεις πολύ άγχος και δεν μπορείς να κοιμηθείς;
4. Τρως πολύ μετά τη γυμναστική;
Το γεγονός ότι ιδρώνεις στο γυμναστήριο δεν σημαίνει πως όταν γυρίσεις στο σπίτι είναι καλό να φας οτιδήποτε και... ένα σωρό φαί! Αν θες να χάσεις πόντους γύρω από τη μέση σου, θα πρέπει να υπάρχει ισορροπία μεταξύ άσκησης και όσων τρως. Ο κανόνας είναι να καις περισσότερες θερμίδες από ό, τι τρώς - οπότε να είσαι προσεκτική σχετικά με αυτά που καταναλώνεις.
5. Δεν τρως αρκετά
Για να χάσεις βάρος, πρέπει να τρως! Σίγουρα το έχεις ξανακούσει, αλλά ας το πούμε άλλη μια φορά. Για να μπορείς να χάσεις βάρος μειώνοντας την πρόσληψη θερμίδων, δεν πρέπει ο οργανισμός σου να βρίσκεται σε κατάσταση «πείνας». Η χαμηλή πρόσληψη θερμίδων θα επιβραδύνει τον μεταβολισμό σου και θα μειώσει τη δραστηριότητα της ορμόνης του θυρεοειδούς.
Διάβασε ακόμη: Γυμναστική το χειμώνα: Μείνε στο στόχο σου με αυτούς τους 5 τρόπους