Thumbnail

Το cheesecake στην ελληνική του εκδοχή Το cheesecake στην ελληνική του εκδοχή

Δοκίμασε αυτή τη λαχταριστή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για cheesecake με γιαούρτι και θα ξετρελαθείς
Αν δεν φάμε ούτε τώρα, πότε θα τα φάμε; Αν είσαι της ίδιας λογικής, σήμερα σου προτείνουμε να δοκιμάσεις το ελληνικό cheesecake που έφτιαξε ο Άκης Πετρετζίκης.

Υλικά: 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα πέστο

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 1200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 αβγά
  • 2 κρόκους
  • 1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • μέλι, για σερβίρισμα
  • καρύδια, για σερβίρισμα
  • θυμάρι, φρέσκο, τα φύλλα του, για σερβίρισμα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις κρέπες από σπανάκι με ψητά λαχανικά

 

Εκτέλεση: 

Για τη βάση:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Χτυπάς τα μπισκότα με το βούτυρο στην κουζινομηχανή με τα μαχαίρια.
  • Αλείφεις με βούτυρο τα πλάγια της φόρμας διαμέτρου 28 εκ. με ψηλό χείλος και αποσπώμενη βάση πολύ καλά για να ξεφορμάρεται εύκολα το τσιζκέικ μας.
  • Στρώνεις το μείγμα στον πάτο της φόρμας και ψήνουμε στο φούρνο για 13 λεπτά.
  • Αφαιρείς από το φούρνο και αφήνεις να κρυώσει καλά.

Για την κρέμα:

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  • Είναι βασικό το γιαούρτι να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Βάζεις το γιαούρτι στο μίξερ και το χτυπάς με το σύρμα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει.
  • Προσθέτεις τη ζάχαρη προσθέτοντας τη σιγά σιγά και χτυπάς για 2-3 λεπτά επιπλέον σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα. Με μια σπάτουλα καθαρίζεις καλά τα πλάγια του μπολ ώστε να μην μείνει γιαούρτι που να μην έχει ανακατευτεί. Προσθέτεις το αλάτι, το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες. Προσθέτεις τους 2 κρόκους. Χτυπάς σε χαμηλή ταχύτητα για να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  • Πάλι με τη σπάτουλα καθαρίζεις τα πλάγια του μπολ. Προσθέτεις 1-1 τα αυγά και αφού έχει γίνει όλο ένα μείγμα το ρίχνεις στην φόρμα μας.
  • Βάζεις στο φούρνο, ψήνεις για 10 λεπτά και χωρίς να ανοίξεις το φούρνο κατεβάζεις τη θερμοκρασία στους 100 και ψήνεις για 1,5 ώρες…
  • Ετοιμάζεις ένα ποτήρι με νερό και μέσα βάζεις  ένα μαχαίρι με λεπτή λεπίδα.
  • Αφαιρείς το γλυκό από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει για 5-10 λεπτά και μετά με το μαχαίρι που το βάζεις άκρη στο ταψάκι ανάμεσα στο γλυκό και το τοίχωμα, το γυρνάς γύρω γύρω με πολύ προσοχή ώστε να ξεκολλήσει το κέικ.
  • Το αφήνεις έτσι χωρίς να βγάλεις το τσέρκι μέχρι να κρυώσει καλά (2 ώρες).
  • Βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
  • Λίγο πριν σερβίρεις απλώνεις από πάνω το μέλι, σπας λίγα καρύδια και τα σκορπίζεις πάνω στο γλυκό μαζί με λεπτοκομμένα φύλλα θυμαριού.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fortune cookies: Αυτή η συνταγή τα κάνει παιχνίδι

Πηγή

Home