Γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά
Είναι γρήγορο και πολύ γευστικό! Εμπιστέψου μας!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις cupcakes παγωτό
Υλικά:
- 1/4 του φλ. νερό
- 2 κ.γ. στιγμιαίος καφές
- 20 μπισκότα oreo
- 220 γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 του φλ. άχνη ζάχαρη
- 220 γρ. σαντιγί έτοιμη
- 110 γρ. κρέμα στιγμής σοκολάτας
- 1 φλ. τσαγιού γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/3 του φλ. αμύγδαλα
- 2 κ.σ. σιρόπι σοκολάτα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύεις το νερό με τον στιγμιαίο καφέ και το αφήνεις για μερικά λεπτά για να διαλυθεί ο καφές.
- Στο μεταξύ φτιάξε τη βάση. Τοποθετείς τα oreo σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και κλείσε την αφήνοντας λίγα εκατοστά ανοιχτά για να βγαίνει ο αέρας. Με έναν πλάστη θρυμματίζεις τα oreo ώστε να γίνουν χοντροκομμένα.
- Αφού αναμείξεις με το λιωμένο βούτυρο τοποθετείς σε ένα μεσαίο σκεύος.
- Βάζεις τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάς με το μίξερ ώσπου να γίνει λείο. Έπειτα προσθέτεις την άχνη ζάχαρη με τον καφέ κι ανακατεύεις.
- Προσθέτεις 1 φλ σαντιγί κι ανακατεύεις ώσπου να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνεις προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα.
- Σκουπίζεις το μπολ που χρησιμοποιείς. Προσθέτεις την κρέμα στιγμής με το γάλα και ανακατεύεις με σύρμα ώσπου να έχεις ένα απαλό μείγμα. Άφησε την κρέμα για 1 λεπτό να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη απλώνεις πάνω από το μείγμα με το τυρί κρέμα. Τέλος, απλώνεις την υπόλοιπη σαντιγί στο γλυκό. Καλύπτεις με μεβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Πριν σερβίρεις , βάζεις σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς το σιρόπι σοκολάτας και το ζεσταίνεις ώστε να γίνει πιο ρευστό.
- Κόβεις τη μια άκρη και απλώνεις το σιρόπι σε λωρίδες πάνω στο γλυκό.
- Πασπαλίζεις με αμύγδαλα και απολαμβάνεις !
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό παγωτό με μπισκότα και φιστίκια