Γλυκό ψυγείου με γάλα χωρίς λιπαρά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις cupcakes παγωτό

 

Υλικά:

  • 1/4 του φλ. ‏νερό
  • 2 κ.γ. ‏στιγμιαίος καφές
  • 20 ‏μπισκότα oreo
  • 220 γρ. ‏ τυρί κρέμα
  • 1/4 του φλ. ‏άχνη ζάχαρη
  • 220 γρ. ‏σαντιγί έτοιμη
  • 110 γρ. ‏κρέμα στιγμής σοκολάτας
  • 1 φλ. τσαγιού ‏γάλα χωρίς λιπαρά
  • 1/3 του φλ. ‏αμύγδαλα
  • 2 κ.σ. ‏σιρόπι σοκολάτα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο

 

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύεις το νερό με τον στιγμιαίο καφέ και το αφήνεις για μερικά λεπτά για να διαλυθεί ο καφές.
  • Στο μεταξύ φτιάξε τη βάση. Τοποθετείς τα oreo σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς και κλείσε την αφήνοντας λίγα εκατοστά ανοιχτά για να βγαίνει ο αέρας. Με έναν πλάστη θρυμματίζεις τα oreo ώστε να γίνουν χοντροκομμένα.
  • Αφού αναμείξεις με το λιωμένο βούτυρο τοποθετείς σε ένα μεσαίο σκεύος.
  • Βάζεις τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και το χτυπάς με το μίξερ ώσπου να γίνει λείο. Έπειτα προσθέτεις την άχνη ζάχαρη με τον καφέ κι ανακατεύεις.
  • Προσθέτεις 1 φλ σαντιγί κι ανακατεύεις ώσπου να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνεις προσεκτικά πάνω από τα μπισκότα.
  • Σκουπίζεις το μπολ που χρησιμοποιείς. Προσθέτεις την κρέμα στιγμής με το γάλα και ανακατεύεις με σύρμα ώσπου να έχεις ένα απαλό μείγμα. Άφησε την κρέμα για 1 λεπτό να σταθεί. Μόλις είναι έτοιμη απλώνεις πάνω από το μείγμα με το τυρί κρέμα. Τέλος, απλώνεις την υπόλοιπη σαντιγί στο γλυκό. Καλύπτεις με μεβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ.
  • Πριν σερβίρεις , βάζεις σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς το σιρόπι σοκολάτας και το ζεσταίνεις ώστε να γίνει πιο ρευστό.
  • Κόβεις τη μια άκρη και απλώνεις το σιρόπι σε λωρίδες πάνω στο γλυκό.
  • Πασπαλίζεις με αμύγδαλα και απολαμβάνεις !

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό παγωτό με μπισκότα και φιστίκια

 

Πηγή


 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ