Χριστουγεννιάτικα gingerbread
Ξεκίνησε να μπαίνεις στο κλίμα, αρχίζοντας από τη κουζίνα σου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου
Υλικά:
Για τα μπισκότα:
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. σούπας κανέλα σε σκόνη
- 1 κ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- 1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 φλ. μελάσα
- 1 μεγάλο αυγό
- 5 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 κ. γλυκού αλάτι
Για το frosting:
- 2 γλ. άχνη ζάχαρη
- 1/4 φλ. γάλα
- 1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί
Εκτέλεση:
- Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με την μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρίφαλο σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Πρόσθεσε την μελάσα και συνέχισε να χτυπάς τα υλικά, ρίχνοντας και το αυγό στο μείγμα, χτυπώντας μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την baking soda και το αλάτι και πρόσθεσέ τα σιγά-σιγά στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα.
- Όταν η ζύμη γίνει εύπλαστη και ελάχιστα κολλώδης σαν πλαστελίνη, κόψ’ την σε τρία ίσα μέρη, τύλιξέ τα με μεμβράνη και άφησέ τα στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς, τοποθέτησε δύο σχάρες σε απόσταση 1/3 του φούρνου μεταξύ τους και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
- Πασπάλισε μα αλεύρι την επιφάνεια εργασίας και τον πλάστη και άνοιξε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με πάχος περίπου τρία χιλιοστά.
- Με κουπάτ σε διάφορα σχέδια κόψε τα μπισκότα από την ζύμη και μετάφερέ τα στα ταψιά.
- Επανάλαβε την διαδικασία με όλο το ζυμάρι και τα περισσεύματα ζύμης που απομένουν από τα μπισκότα που κόβεις.
- Ψήσε για περίπου 10 λεπτά, αλλάζοντας την θέση των δύο ταψιών στον φούρνο στην μέση του χρόνου ψησίματος (πέντε λεπτά).
- Άφησε τα μπισκότα να σταθούν για πέντε λεπτά στο ταψί και έπειτα να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
- Στο μίξερ χτύπησε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και την βανίλια μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και παχύρρευστο γλάσο.
- Μετάφερε το frosting σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με λεπτό στόμιο και “ζωγράφισε” το περίγραμμα του μπισκότου σε κάθε gingerbread.
- Άφησε το γλάσο να στεγνώσει εντελώς για αρκετές ώρες και σέρβιρε σε πιατέλες και κουτιά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου