Thumbnail

Κέικ σοκολάτας με αχλάδι Κέικ σοκολάτας με αχλάδι

Ο συνδυασμός της σοκολάτας με το αχλάδι, απογειώνουν τη γεύση!
Η καλύτερη εποχή για να φτιάξεις αυτό το απολαυστικό κέικ είναι τώρα, μην χάνεις ώρα λοιπόν, μπες στη κουζίνα!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολη συνταγή για Pancakes ολικής χωρίς ζάχαρη

 

Υλικά: 

  • 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 του φλιτζανιού κακάο
  • 2 κουτ. της σούπας baking powder
  • 1/2 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρέματος
  • 1/2 κουτ. της σούπας κάρδαμο
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 3/4 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια
  • 1 αβγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 του φλιτζανιού γάλα
  • 120 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 3 μεγάλα αχλάδια, πολύ καλά καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμες μπάρες με καρύδα χωρίς ψήσιμο

 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Αλευρώνεις απαλά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα μαγειρέματος και τον κάρδαμο.
  • Σε ένα άλλο μπολ, λιώνεις αρχικά το βούτυρο με μία σπάτουλα, προσθέτεις τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάς με ένα μίξερ χειρός. Προσθέτεις το αβγό και χτυπάς, μέχρι να “δέσει” το μείγμα σου. Έπειτα, προσθέτεις τη σοκολάτα και τα δύο από τα τρία αχλάδια, κομμένα. Χτυπάς σε μέτρια ένταση.
  • Περιχύνεις το μείγμα σου στη φόρμα και τοποθετείς σε δύο σημεία το ένα αχλάδι που δεν έχει λιώσει.
  • Ψήνεις για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει.
  • Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, κόβεις και απολαμβάνεις!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γλυκό στη δίαιτα; Ε, ναι γίνεται!

Πηγή

Home