Thumbnail

Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Αυτή η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα γίνει η αγαπημένη σου
Πρέπει να την δοκιμάσεις κι αν θες να αλλάξεις την ξινομυζήθρα με όποιο τυρί θέλεις εσύ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά : 

  • 500 γραμ. λιγκουίνι
  • 500 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 250 γραμ. ξινομυζήθρα
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι

 

Εκτέλεση: 

  • Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινομυζήθρα, κόβεις πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.
  • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρεις το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτεις τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρεις 5΄-6΄ να μαραθούν. Πασπαλίζεις με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνεις.
  • Ρίχνεις τα μυρωδικά. Προσθέτεις την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
  • Στο μεταξύ, έχεις βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνεις στη σάλτσα.
  • Προσθέτεις 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνεις να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
  • Σερβίρεις τη μακαρονάδα αμέσως.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά 

 

Πηγή

Home