Μακαρονάδα με ντοματίνια και ξινομυζήθρα
Αυτή η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα γίνει η αγαπημένη σου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σοκολατόπιτα των 3' από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά :
- 500 γραμ. λιγκουίνι
- 500 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 250 γραμ. ξινομυζήθρα
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φτιάξε κριτσίνια με γλυκάνισο και σουσάμι
Εκτέλεση:
- Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινομυζήθρα, κόβεις πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.
- Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρεις το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄. Προσθέτεις τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρεις 5΄-6΄ να μαραθούν. Πασπαλίζεις με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνεις.
- Ρίχνεις τα μυρωδικά. Προσθέτεις την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.
- Στο μεταξύ, έχεις βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνεις στη σάλτσα.
- Προσθέτεις 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνεις να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.
- Σερβίρεις τη μακαρονάδα αμέσως.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά