Thumbnail

O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού O Άκης Πετρετζίκης σού δίνει την απόλυτη συνταγή για burger σολομού

Νόστιμη, εύκολη συνταγή που θα λατρέψεις!
Το burger με αυτή τη συνταγή αλλάζει λίγο αλλά είναι πεντανόστιμο.

Υλικά: 

  • 500 γρ. σολομό, φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • χυμό λάιμ, από 2 λάιμ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 40 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 70 γρ. φρυγανιά τριμμένη

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Μύρωνας Στρατής μάς φτιάχνει την μακαρονοσαλάτα της μαμάς του (Βίντεο)

Για τη σύνθεση

  • 4 ψωμάκια για burger
  • 2 κ.σ. σάλτσα BBQ
  • 1 ντομάτα
  • φύλλα μαρουλιού
  •  

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 εύκολες συνταγές για σπιτικά pancakes

 

Εκτέλεση: 

  • Τοποθέτησε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζεις στον σολομό αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και κόβουμε σε λωρίδες. Μεταφέρεις στο καυτό τηγάνι και σοτάρεις για 1 λεπτό από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα.
  • Μεταφέρεις τον σολομό σε ένα μπολ και προσθέτεις τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ και πιέζεις με ένα πιρούνι για να λιώσουν τα υλικά.
  • Βάζεις το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, το αυγό, τη μαγιονέζα, τη φρυγανιά και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ιδανικά βάζεις στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Τοποθετείς ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζεις τα ψωμάκια στο τηγάνι και ψήνεις για 1 λεπτό να πάρουν χρώμα. Αφαιρείς και αφήνεις στην άκρη.
  • Βάζεις το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτεις1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Πλάθεις 4 μπιφτέκια σολομού και τα βάζεις στο τηγάνι. Σοτάρεις 2 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρεις χρώμα.
  • Βάζεις στο ένα ψωμάκι 1κ.γ. σάλτσα bbq, ένα μπιφτέκι, μια φέτα από τη ντομάτα, 1 φύλλο από το μαρούλι, καλύπτεις με το άλλο ψωμάκι και σερβίρεις.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan παγωτό μπανάνα-φυστικοβούτυρο

 

Πηγή

Home