Πώς να φτιάξεις μοσχαρίσιο σκαλοπίνι με σάλτσα κρέμα σαφράν

Η διαιώνιση του προκύπτει μέσω της διάσπασης των βολβών του. Με λίγα λόγια, ο βολβός παράγει καινούργιο βολβό, ο οποίος δίνει νέα φυτά. Συγκαταλέγεται στα  πολυτιμότερα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών αλλά και των σύγχρονων, για το χρώμα, το άρωμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.

Διάβασε επίσης: Σαφράν και στο φαγητό

Υλικά 

  • 455γρ μοσχαρίσια σκαλοπίνια (περίπου 12 φέτες)
  • αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • περίπου 2 ½ κ.σ βούτυρο
  • περίπου 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 340γρ cremini μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι βοδινός ζωμός
  • ¼ κ.γ σαφράν
  • ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια (αποψυγμένα)
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 4

Δες το βίντεο για το πώς να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό πιάτο 

Διάβασε ακόμη 

Η βρώμη ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής

Κινόα: Η νέα μόδα ή όχι; 

Μαρμελάδα: Μούρλια πράμα

 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ