Πώς να φτιάξεις μοσχαρίσιο σκαλοπίνι με σάλτσα κρέμα σαφράν
Μια λαχταριστή παραλλαγή με κρέας, με βελούδινη σάλτσα με κρέμα και άρωμα κρόκου Κοζάνης
Η διαιώνιση του προκύπτει μέσω της διάσπασης των βολβών του. Με λίγα λόγια, ο βολβός παράγει καινούργιο βολβό, ο οποίος δίνει νέα φυτά. Συγκαταλέγεται στα πολυτιμότερα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών αλλά και των σύγχρονων, για το χρώμα, το άρωμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.
Διάβασε επίσης: Σαφράν και στο φαγητό
Υλικά
- 455γρ μοσχαρίσια σκαλοπίνια (περίπου 12 φέτες)
- αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
- περίπου 2 ½ κ.σ βούτυρο
- περίπου 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 340γρ cremini μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα
- 3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι βοδινός ζωμός
- ¼ κ.γ σαφράν
- ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια (αποψυγμένα)
- 1 λεμόνι κομμένο σε 4
Δες το βίντεο για το πώς να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό πιάτο
Διάβασε ακόμη
Η βρώμη ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής