Thumbnail

Πώς να φτιάξεις μοσχαρίσιο σκαλοπίνι με σάλτσα κρέμα σαφράν Πώς να φτιάξεις μοσχαρίσιο σκαλοπίνι με σάλτσα κρέμα σαφράν

Μια λαχταριστή παραλλαγή με κρέας, με βελούδινη σάλτσα με κρέμα και άρωμα κρόκου Κοζάνης
Το χρυσάφι της ελληνικής γης, το σαφράν, όπως συχνά αποκαλείται, έχει την ιδιαιτερότητα να  μην αναπαράγεται όπως τα υπόλοιπα είδη, καθώς δεν έχει σπόρους.

Η διαιώνιση του προκύπτει μέσω της διάσπασης των βολβών του. Με λίγα λόγια, ο βολβός παράγει καινούργιο βολβό, ο οποίος δίνει νέα φυτά. Συγκαταλέγεται στα  πολυτιμότερα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών αλλά και των σύγχρονων, για το χρώμα, το άρωμα, τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές του ιδιότητες.

Διάβασε επίσης: Σαφράν και στο φαγητό

Υλικά 

  • 455γρ μοσχαρίσια σκαλοπίνια (περίπου 12 φέτες)
  • αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • περίπου 2 ½ κ.σ βούτυρο
  • περίπου 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 340γρ cremini μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα
  • 3/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι βοδινός ζωμός
  • ¼ κ.γ σαφράν
  • ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια (αποψυγμένα)
  • 1 λεμόνι κομμένο σε 4

Δες το βίντεο για το πώς να φτιάξεις αυτό το λαχταριστό πιάτο 

Διάβασε ακόμη 

Η βρώμη ως μέρος της καθημερινής μας διατροφής

Κινόα: Η νέα μόδα ή όχι; 

Μαρμελάδα: Μούρλια πράμα

 

 

Home