Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό: Νόστιμες επιλογές με λίγες θερμίδες
Γράφει ο κλινικός διατροφολόγος Κώστας Χαρή
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cheat meal: Κάνε το, αλλά κάνε το σωστά!
Αν βρίσκεσαι κι εσύ σε αυτή τη φάση, ο κλινικός διατροφολόγος, Κώστας Χαρή, σού προτείνει τι να καταναλώσεις για πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, ώστε να νιώθεις χορτάτη χωρίς να «πάρεις» περισσότερες θερμίδες.
Το γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά με φρούτα ή ξηρούς καρπούς είναι πάντα μια εύκολη, δροσερή και χαμηλή σε θερμίδες επιλογή. Μπορείς επίσης να αντικαταστήσεις το ψωμί με ρυζογκοφρέτα και το συνηθισμένο τυρί με τυρί κότατζ και να προσθέσεις σε αυτό, γαλοπούλα και λαχανικά. Τέλος, ομελέτα με 3 ασπράδια και λαχανικά είναι μια ιδανική επιλογή εάν έχεις χρόνο για να την φτιάξεις πριν φύγεις για δουλειά.
Στο μεσημεριανό καλό θα ήταν να έχεις πάντα ολοκληρωμένο γεύμα που να περιέχει πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και λαχανικά. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι τις σάλτσες, την υπερβολική χρήση ελαιόλαδου, τις ποσότητας αλλά και τα συνοδευτικά φαγητά. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι η κατανάλωση ψωμιού με όλα τα γεύματα σαν συνοδευτικό. Επίσης προτίμησε τόνο αντί αντζούγιες- σαρδέλες με τα όσπρια, απόφυγε τη φέτα στη σαλάτα και καταναλώσε νερό με το φαγητό σου.
Το βράδυ θα ήταν καλύτερα να καταναλώσεις το ελαφρύ γεύμα της ημέρας και αυτό τρεις ώρες πριν τον ύπνο. Σαλάτα με κάποιο είδος πρωτεΐνης (αυγό, κοτόπουλο, τόνο, τυρί κότατζ), ομελέτα και σούπες τον χειμώνα. Ακόμη και το τοστ με 2 φέτες ψωμί και μία γαλοπούλα και τυρί δεν είναι κακή επιλογή και ας «φοβόμαστε» πολλές φορές το ψωμί.
Facebook: Costas Chari - Clinical Dietitian Nutritionist
Instagram: costaschari_nutritionist
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 συνήθειες για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα