Thumbnail

5+1 σημάδια ότι είσαι πανέξυπνη 5+1 σημάδια ότι είσαι πανέξυπνη

Τι εννοείς δεν το πιστεύεις; Τα σημάδια θα σου πούνε την αλήθεια
Αν σου λέγαμε ότι είσαι ιδιοφυΐα, θα το πίστευες; Όσο κι αν έχεις τις αμφιβολίες σου, υπάρχουν κάποια σημάδια που θα μπορούσαν να σε χαρακτηρίσουν ως μια πανέξυπνη γυναίκα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 3 δραστηριότητες που θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το μυαλό σου

 

Διάβασε τα 6 σημάδια που ίσως σε δεις κάπου:

 

Έχεις περιέργεια

Αν έχεις έναν φούρνο, δεν ασχολείσαι μόνο με το ψωμί, αλλά και με εκατό άλλα πράγματα έξω από αυτόν. Μπορεί να είσαι διάσημη ζωγράφος, αλλά όταν βλέπεις ένα ντοκιμαντέρ για τους αρχαίους Μάγια και την αστρονομία, κάθεσαι μαγεμένη για ώρες. Η περιέργειά σου να ανακαλύψεις απλά δεν έχει όριο. Δεν είναι μόνο ότι σου αρέσει να μαθαίνεις νέα πράγματα. Είναι ότι θυμάσαι αυτά που μαθαίνεις και εμπλουτίζεις τη ζωή των άλλων με αυτά που ξέρεις. 

Δεν γνωρίζεις τη δύναμή σου

Το θέμα με όλες αυτές τις ντροπαλές ιδιοφυΐες είναι το εξής: Υπάρχουν μερικοί πολύ έξυπνοι άνθρωποι εκεί έξω που δεν θα θεωρηθούν ποτέ ιδιοφυΐες ή δεν θα μπορέσουν να μοιραστούν τις γνώσεις και τις ιδέες τους. Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ακόμη και πολλά λαμπρά μυαλά ακρωτηριάζονται από την αμφιβολία για τον εαυτό τους. Έχουν τόσα πολλά να μοιραστούν και τόσα πολλά περιθώρια να αναπτυχθούν, αλλά τους κυνηγάει ένα αίσθημα ανεπάρκειας και φοβούνται μήπως κριθούν από τους άλλους.

 

cleverpexels.com/photo/woman-hidden-face-behind-opened-book-6775232/

 

Δεν αντέχεις τη μετριότητα 

Ένα άλλο σημάδι ιδιοφυΐας είναι η αδυναμία να τα βάλεις με τη μετριότητα και την απάθεια. Οι ιδιοφυΐες σε κάθε τομέα είναι περίεργοι, αφοσιωμένοι και καινοτόμοι. Όταν συναντούν ανθρώπους που απλώς δεν τους νοιάζει, σοκάρονται και απογοητεύονται. Γιατί νοιάζονται και θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Στην πραγματικότητα, οι ιδιοφυΐες συχνά τείνουν να είναι τελειομανείς και προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς τον τομέα της εξειδίκευσής τους.

Είσαι προσαρμόσιμη

Οι ιδιοφυΐες προσαρμόζονται, οι μέσοι και λιγότερο έξυπνοι ραγίζουν και σπάνε. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της αληθινής ιδιοφυΐας είναι κάποιος που μπορεί να προσαρμοστεί στην μεταβαλλόμενη δυναμική της ζωής χωρίς να σπάσει. Αυτό ισχύει στον προσωπικό και επαγγελματικό τομέα. Το μυαλό και οι αντιδράσεις της ιδιοφυΐας μετατοπίζονται και λυγίζουν όσο χρειάζεται. Υπάρχουν ισχυρές βασικές αξίες και ενδιαφέροντα, αλλά ποτέ δεν αφήνει αυτά τα χαρακτηριστικά να δεσμεύουν τα πράγματα και να περιορίζουν την εξερεύνηση. Οι ανακαλύψεις, η δουλειά και οι διασυνδέσεις συνεχίζουν να γίνονται ακόμα και όταν οι εκπλήξεις βγαίνουν από τα αριστερά. Οι αποτυχίες και οι απογοητεύσεις είναι απλώς προπόνηση με βάρη για το μυαλό και μια ευκαιρία να δοκιμάσεις νέες προσεγγίσεις σε παλιά προβλήματα.

Δεν ερωτεύεσαι εύκολα

Ένα άλλο από τα βασικά σημάδια ότι είσαι πραγματικά ιδιοφυΐα (ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις) είναι ότι δεν ερωτεύεσαι εύκολα και πιθανότατα να είσαι προσκολλημένη στο παρελθόν. Επιπλέον, δεν είσαι πολύ ευκολόπιστη και θέλεις συνειδητά να είσαι μόνη. Αλλά ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση δεν αφήνεις τους άλλους να χτίσουν το ιδεολογικό τους πλαίσιο πάνω σου.

Μονολογείς 

Οι ιδιοφυΐες έρχονται σε όλους τους τύπους, όπως περιγράφουν οι κατηγορίες του Gardener. Καλλιτεχνικά, μαθηματικά, μουσικά, λεκτικά, εικαστικά και πολλά άλλα. Αλλά ένας κοινός παράγοντας που έχουν οι ιδιοφυΐες είναι ότι τείνουν να έχουν έντονους εσωτερικούς μονολόγους. Αυτοί μπορεί να κυμαίνονται από αρκετά σκοτεινές και ασταθείς φωνές όπως αυτές που ταλαιπώρησαν τον Vincent van Gogh, μέχρι τις πιο εμπνευσμένες και ευφορικές φωνές που βασάνιζαν ιδιοφυΐες όπως ο Johann Goethe.

Το παραδέχεσαι όταν δεν έχεις ιδέα

Ο Σωκράτης είπε περίφημα ότι το μόνο πράγμα που ήξερε πραγματικά ήταν ότι δεν ήξερε τίποτα. Οι ιδιοφυΐες είναι έτσι. Δεν είναι ότι είναι πάντα ταπεινοί ή υποτιμούν τον εαυτό τους, είναι ότι τείνουν να έχουν εξαιρετική αυτογνωσία. Ως αποτέλεσμα αυτού, οι ιδιοφυΐες γνωρίζουν έντονα τα όρια της πνευματικής γνώσης. Αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν επίσης να είναι ειδικοί σε όλα, και το παραδέχονται όταν απλώς δεν ξέρουν την απάντηση σε κάτι. Το βρίσκουν πιο παραγωγικό να παραδεχτούν το γεγονός ότι δεν ξέρουν κάτι. Συνειδητοποιούν ότι το να μην γνωρίζουν από μόνο του τους δίνει μια ευκαιρία να μάθουν γι’ αυτό.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 6+1 τρόποι για να καταπολεμήσεις το άγχος

 

Πηγή

 

πηγή κεντρικής φώτο 

Home