Thumbnail

6 τύποι αγκαλιάς αποκαλύπτουν τα πάντα για τη σχέση σου 6 τύποι αγκαλιάς αποκαλύπτουν τα πάντα για τη σχέση σου

Εσύ, πώς αγκαλιάζεσαι με τον σύντροφο σου;
Οι αγκαλιές είναι μια ουσιαστική μορφή σωματικής επαφής στην οποία οι άνθρωποι βασίζονται από τη στιγμή που γεννιούνται. Μεγαλώνοντας δεχόμαστε -αλλά και δίνουμε- διαφορετικά είδη αγκαλιάς, που μπορεί να φανερώνουν ρομαντικής οικειότητας, ασφάλειας, συναισθηματικής υποστήριξης, φιλίας ή αγάπης.

1. Πλευρική αγκαλιά
Μια πλευρική αγκαλιά είναι όταν δύο πρόσωπα αγκαλιάζονται τυλίγοντας τα χέρια τους γύρω από τη μέση ή τον ώμο του άλλου. Συνήθως στέκονται δίπλα-δίπλα, ο ένας χρησιμοποιώντας το αριστερό χέρι και ο άλλος το δεξί.

Τι σημαίνει αυτό; "Μια πλευρική αγκαλιά σημαίνει ότι δεν είστε πλήρως μέσα σε αυτήν", λέει η ειδικός σε θέματα οικειότητας Julian Colker. Αυτή η αγκαλιά είναι πιο συνηθισμένη σε γνωστούς παρά σε φίλους, καθώς είναι πιο προσιτή και κατάλληλη για ανθρώπους που δεν είναι πολύ κοντά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι λανθασμένες αντιλήψεις γύρω από το σεξ που πρέπει να ξεχάσεις

 

2. Αγκαλιά από πίσω
Ανάλογα με τον τρόπο εκτέλεσης αυτής της αγκαλιάς, θα μπορούσε να υποδηλώνει μια ρομαντική σχέση ή μια σχέση γονέα-παιδιού. Σε ένα ρομαντικό περιβάλλον, το ένα άτομο συνήθως στέκεται πίσω από το άλλο, με το μπροστινό μέρος του αγκαλιάζοντος να αγγίζει στενά την πλάτη του άλλου, και τυλίγει τα χέρια του γύρω από το στήθος ή τον κορμό του αγκαλιαζόμενου.
Σε ένα περιβάλλον γονέα-παιδιού, ο γονέας μπορεί να σκύψει, να τυλίξει τα χέρια του γύρω από το στήθος του παιδιού του από πίσω και να κουνήσει απαλά το παιδί από τη μία πλευρά στην άλλη ή απλώς να το κρατήσει.
Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη Mattenson, αυτή η στάση δένει τα ζευγάρια, επειδή μπορούν να μείνουν σωματικά κοντά ενώ κοιτάζουν την ίδια θέα. Γενικά, το ψηλότερο άτομο στη σχέση βρίσκεται από πίσω.
Μπορεί επίσης να είναι μια εξαιρετική αγκαλιά για τους γονείς με τα παιδιά τους, καθώς προάγει το δέσιμο και την αίσθηση παροχής προστασίας.

3. Αγκαλιά γύρω από τη μέση

Με αυτόν τον τύπο αγκαλιάς, οι μέσες και των δύο συντρόφων είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες και τα χέρια τους είναι τυλιγμένα γύρω από τη μέση του άλλου. Σε αυτή τη θέση, μπορούν να γείρουν προς τα πίσω και να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον στα μάτια.

Τι σημαίνει αυτό; Αυτή είναι μια οικεία ρομαντική αγκαλιά, η οποία παρέχει ένα άνοιγμα για κάποιον να κάνει την επόμενη κίνηση. "Μπορούν να το πάνε σε μια πιο παιχνιδιάρικη σεξουαλική σφαίρα, ίσως να αρχίσουν να φιλιούνται ή να κοιτάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου", λέει η Mattenson.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ποια ηλικία μια γυναίκα έχει τους καλύτερους οργασμούς;

 

4. Σφιχτή αγκαλιά με συμπίεση

Οι αγκαλιές αυτές γίνονται συνήθως σε όρθια στάση. Είναι σαν μια κανονική αγκαλιά αλλά πολύ πιο κοντά, πιο σφιχτά και συνήθως πιο παρατεταμένη. Μπορεί επίσης να γίνει σε ξαπλωμένη στάση, την οποία η Mattenson αποκαλεί "κουβέρτα αγάπης", με το ένα άτομο να βρίσκεται πάνω στο άλλο.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη Julian Colker, η αίσθηση αυτής της αγκαλιάς θυμίζει την κατάσταση στη μήτρα, όταν νιώθει κανείς ζεστασιά και ασφάλεια. Βοηθά επίσης στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, το οποίο βγάζει κάποιον από τη λειτουργία μάχης, φυγής ή παγώματος. "Αυτός ο τύπος αγκαλιάς είναι τόσο χορταστικός σε φυσικό, ανθρώπινο επίπεδο", λέει η Mattenson. Οι στενοί φίλοι, οι ερωτικοί σύντροφοι και τα μέλη της οικογένειας μπορούν όλοι να συμμετάσχουν κατάλληλα σε μια τέτοια αγκαλιά.

 

hug
unsplash.com/photos/AkTU7YTSqjw

 

5. Μονόπλευρη αγκαλιά

Σε μια μονόπλευρη αγκαλιά, και τα δύο άτομα είναι στραμμένα ο ένας προς τον άλλον. Ο ένας συνήθως δέχεται την αγκαλιά, ενώ ο άλλος τη δίνει. Ο δέκτης είναι συνήθως χαλαρός με τα χέρια του στο πλάι. Ο δότης (ή ο υποστηρικτής) σφίγγει τον άλλο.

Τι σημαίνει αυτό; Συχνά θεωρείται ως μια αναγκαστική ή ανεπιθύμητη αγκαλιά. Η μονόπλευρη αγκαλιά μπορεί στην πραγματικότητα να είναι συναισθηματικά υποστηρικτική. "Δεν πειράζει να καταρρεύσετε λίγο στον σύντροφό σας και να τον αφήνετε να σας υποστηρίζει όταν τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα", λέει η Colker.

6. Αγκαλιά από καρδιά σε καρδιά

Σε μια αγκαλιά καρδιά με καρδιά, και οι δύο αγκαλιάζοντες πλησιάζονται με την αριστερή τους πλευρά, έτσι ώστε οι καρδιές τους να ακουμπήσουν πρώτες. Αυτό μπορεί να γίνει σε όρθια ή καθιστή θέση. Όταν είναι καθιστοί, τα χέρια και τα πόδια τους μπορούν να είναι πλεγμένα μεταξύ τους.
Τι σημαίνει αυτό; "Οι περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζονται ακούσια ξεκινώντας από τη δεξιά πλευρά επειδή είναι πιο προστατευτική και πιο μακριά από την καρδιά" εξηγεί η Mattenson. "Όταν ξεκινάτε από την αριστερή πλευρά, είναι οικεία". Αυτή είναι μια εξαιρετική αγκαλιά για ζευγάρια που θέλουν να έρθουν πιο κοντά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον γυναικείο οργασμό

Πηγή

 

κεντρική φώτο:unsplash.com/photos/UlkF3FqbTdM

Home