Thumbnail

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα λογοτεχνικά βραβεία για ανέκδοτο παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν τα λογοτεχνικά βραβεία για ανέκδοτο παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα

Ποιοί λογοτέχνες θα τιμηθούν;
Το καλύτερο βραβείο για έναν λογοτέχνη, αναμφίβολα είναι να αγκαλιαστεί το βιβλίο του από το κοινό. Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για παιδικά/εφηβικά μυθιστορήματα που απευθύνονται σε κάπως πιο απαιτητικούς αναγνώστες. Καμιά φορά, όμως, χρειάζεται και μια σεμνή τελετή, όπως αυτή που θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, για να τιμηθούν οι λογοτέχνες για το έργο τους.

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, η ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Ιφιγενείας 27, Στρόβολος), θα πραγματοποιηθούν τα λογοτεχνικά βραβεία του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου για ανέκδοτο παιδικό/εφηβικό μυθιστόρημα και για πρωτοεμφανιζόμενο λογοτέχνη, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου. 

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Κώστα Κατσώνη (πρόεδρος), Ιωάννα Χατζηκωστή, Φλώρα Τιμοθέου, Κατερίνα Καρατάσου και Χριστίνα Χριστοδούλου.

Διάβασε ακόμη: 

Πώς θα κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει την ανάγνωση βιβλίων

«Θρέψτε» το παιδί σας με βιβλία

 

Τα βραβεία θα απονεμηθούν ως εξής: 

Α΄ βραβείο μυθιστορήματος στο έργο «Μελουζίνα» (εφηβικό ιστορικό μυθιστόρημα) της Δέσποινας Ηρακλέους. Β΄ βραβείο στο εφηβικό μυθιστόρημα του Αντώνη Σέργη «Ένα όνειρο δεν είναι αρκετό». 

Έπαινος στο παιδικό μυθιστόρημα της Μαρίας Ολυμπίου «Ζητείται ιππότης, των ιδεών στρατιώτης». 

Βραβείο για ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο πρωτοεμφανιζόμενου λογοτέχνη στο έργο «Σειρά μου σήμερα» (μυθιστόρημα για παιδιά), της Μαριάννας Χριστοδουλίδου. 

logotexnika vraveia

Στην εκδήλωση, θα απονεμηθούν επίσης τα λογοτεχνικά βραβεία του ΚΣΠΝΒ για τον διαγωνισμό διηγήματος Φωτεινής Ι. Πολυβίου και των τριών ποιητικών διαγωνισμών:  Ευγενίας Π. Πετρώνδα, Κώστα Μόντη και Χριστόδουλου Λοϊζίδη. 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου αποτελεί το εθνικό τμήμα της Κύπρου στη διεθνή οργάνωση βιβλίων για τη νεότητα (International Board on Books for Young People - IBBY). Είναι μη κερδοσκοπικός σύνδεσμος, με έδρα τη Λευκωσία και υποστηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.  

Διάβασε: Επτά γωνιές που θα κάνουν το παιδί σου να αγαπήσει το διάβασμα

 

Home