Thumbnail

Απλές συμβουλές για να σώσεις το γάμο (ή τη σχέση σου) Απλές συμβουλές για να σώσεις το γάμο (ή τη σχέση σου)

"Το κλειδί ενός πετυχημένου γάμου δεν είναι να βρεις το σωστό άνθρωπο αλλά να μάθεις ν' αγαπάς τον άνθρωπο που διάλεξες"
Αυτό που συνήθως κάνουμε στην προσπάθειά μας να διορθώσουμε μια σχέση που έχει προβλήματα, είναι να συζητάμε πολύ, να ζητάμε τη συμβουλή των φίλων μας, να αφήνουμε «χώρο» στον άλλο... ΛΑΘΟΣ! Μην υπολογίζεις ότι η απόσταση θα σας φέρει πιο κοντά.  Αυτό μπορεί να λειτούργησε κάποια στιγμή, όταν ήσασταν 16 ετών και ο ένας από τους δύο έφευγε για κατασκήνωση το καλοκαίρι.  Όμως σε ένα γάμο -κυρίως όταν υπάρχουν προβλήματα- η απουσία, το μόνο που κάνει είναι να απομακρύνει κι άλλο το ζευγάρι. Σύμφωνα με συμβούλους σχέσεων αλλά και δικηγόρους διαζυγίων, υπάρχουν μερικές βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις, που μπορούν να κάνουν το γάμο σου να ξεπεράσει τα προβλήματα και να «ανθίσει» ξανά.

«Το κλειδί ενός πετυχημένου γάμου δεν είναι να βρεις το σωστό άνθρωπο. Είναι να μάθεις να αγαπάς τον άνθρωπο που διάλεξες», λένε οι ψυχολόγοι.

sxeseis2

Δες τις συμβουλές που σου δίνουν για να καταφέρεις να σώσεις το γάμο ή τη σχέση σου:

Βάλε σαν στόχο να είσαι αυτός που θα πει «συγνώμη» στη σχέση σας

Μπορείς να είσαι αυτός που έχει δίκιο ή μπορείς να είσαι ευτυχισμένος. Αποφάσισε! Μην είσαι ξεροκέφαλος στους τσακωμούς σου.

Μη συζητάς συνέχεια για τα προβλήματά σας 

Μιλώντας για τα προβλήματα που έχεις στο γάμο σου, δεν τα λύνεις. Αντίθετα, τα κάνεις μεγαλύτερα, γιατί το πιθανότερο είναι η κουβέντα να καταλήξει σε καυγάδες, εκτόξευση κατηγοριών και κακή διάθεση. Πολλές σχέσεις καταστρέφονται από μια πολύ αυθόρμητη αρνητική δήλωση, που θα μπορούσε να μην είχε ειπωθεί αν ήταν το ζευγάρι ήρεμο. Άλλωστε, δεν είναι οι συζητήσεις που προκάλεσαν τα προβλήματα, αλλά η συμπεριφορά και των δυο σας.

Οι γάμοι και οι σχέσεις αλλάζουν όταν αλλάζει η συμπεριφορά των ανθρώπων. Γι’ αυτό καλύτερα, σταμάτησε να μιλάς και άρχισε να πράττεις! Να είσαι σίγουρος ότι οι πράξεις σου θα «μιλήσουν» στον άλλο πιο δυνατά από τα λόγια σου. 

Υπενθύμισε στον εαυτό σου πως κανείς δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο δείχνει στο instagram

Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ένας λόγος που τα ζευγάρια απομακρύνονται και καταλήγουν σε διαζύγιο. Μίλησε για τα οικονομικά σας ζητήματα, όσο κι αν δεν το θέλεις. Nα έχεις πάντα ως προτεραιότητα το γάμο σου ακόμα κι αν αυτό σημαίνει πως θα επενδύεις λιγότερο χρόνο σε άλλους ανθρώπους που έχεις στη ζωή σου.

Προγραμμάτισε ένα ραντεβού τα δυο σας 

Όσο βεβαρημένο πρόγραμμα και αν έχεις, μία φορά την εβδομάδα, να κλείνεις ραντεβού με τον άντρα/ ή τη γυναίκα σου. Ακόμη και αν είστε τσακωμένοι αυτός ο κανόνας θα είναι ίδιος. Στο ίδιο μέρος την ίδια ώρα.

Διάβασε ακόμη: Γιατί είναι τόσο σημαντικό το (καλόσεξ;

sxeseis3

Διάβασε ακόμη: Πώς να βοηθήσεις τον σύντροφό σου που έχει κατάθλιψη

Κανόνισε διακοπές (έστω ένα τριήμερο) κι ας μην είναι περίοδος διακοπών 

Μην περιμένεις το καλοκαίρι και τα χριστούγεννα για να πάτε ταξιδάκι. 

Κάνε την προσπάθειά σου χωρίς να περιμένεις από τον άλλο να πάρει πρωτοβουλία

Η προσπάθεια του ενός μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στην πορεία μιας σχέσης. Tις περισσότερες φορές, είναι η κινητήριος δύναμη που ωθεί και τον άλλο να μπει στη διαδικασία για να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο γάμο. 

Μη συζητάς τα προβλήματά σας με τους φίλους σου

Και μη μιλάς αρνητικά για τον σύντροφό σου.  Θα σου δώσουν λάθος συμβουλές. Μια από τις πιο σημαντικές αξίες σε ένα γάμο είναι η ιδιωτικότητα. Γι’ αυτό και μόνο είναι λάθος να κουβεντιάζεις ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι και τη σχέση σου με τους γονείς, τους συναδέλφους ή τους φίλους σου. Κάνοντας αυτό, παραβιάζεις τα προσωπικά δεδομένα του γάμου σου. Υπάρχουν σύμβουλοι γάμου που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά. Μην επηρεάζεσαι από τρίτους που δεν γνωρίζουν ακριβώς το πώς είναι σχέση σας και τι προβλήματα έχετε.

Διάβασε ακόμη: Η εξομολόγηση ενός άντρα: "Οι σχέσεις είναι σαν τη δουλειά και ...

Πηγή

Home