Πώς να φτιάξεις μουσακά με λίγες θερμίδες
Για να μην στερείσαι το αγαπημένο σου φαγητό
Υλικά
- 1 κιλό μελιτζάνες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 250γρ. κιμά
- 1 ντομάτα (ψιλοκομμένη)
- 1 κουταλιά μαϊντανό
- 1 αυγό (χτυπημένο)
- 100γρ. γιαούρτι 2% λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβεις τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζεις και τις αφήνεις για 30 λεπτά.
- Σοτάρεις το κρεμμύδι, τον κιμά, τις ντομάτες, τον μαϊντανό μαζί με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν. Παράλληλα, βράζεις τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα ταψί απλώνεις τις μισές μελιτζάνες, στη συνέχεια τη σάλτσα με τον κιμά και από πάνω τις υπόλοιπες μισές μελιτζάνες. Ανακατεύεις το χτυπημένο αυγό με το γιαούρτι και το απλώνεις πάνω από τις μελιτζάνες.
- Πασπαλίζεις με το τριμμένο τυρί και ψήνεις στους 200ο C για 35-40 λεπτά.
Διάβασε επίσης
Sushi burger: Μια αλλιώτικη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Λαζάνια με κιμά γαλοπούλας από τον Άκη Πετρετζίκη