Thumbnail

Πώς να φτιάξεις κοκκινιστό με κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα Πώς να φτιάξεις κοκκινιστό με κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα

Από τη μυρωδιά και μόνο θα σε ταξιδέψει στα βάθη της Ανατολής!
Αν σου αρέσουν τα καυτερά, αυτή είναι η κορυφαία συνταγή για τας κεμπάπ με κρέμα από μελιτζάνες! Το hunkar begendi, ανήκει σε εκείνα τα φαγητά που τρως σε μικρή ποσότητα και όσο πιο ζεστά αντέχεις! 

kokkinisto

Κόψε το κρέας σε μπουκιές, τας κεμπάπ, κάθε πιρουνιά πρέπει να έχει ένα κομματάκι κρέας, σάλτσα και πουρέ μελιτζάνας γιατί αυτό είναι το «κλειδί» στη γεύση.

Ακολουθείς κατά γράμμα την αναλογία της μπεσαμέλ γιατί θέλεις μια κρέμα από καπνιστές μελιτζάνες ανάλαφρη, σε υφή και γεύση!  Σερβίρεις με φρέσκο κόλιανδρο, που πραγματικά είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται το hunkar begendi (χουνκιάρ μπεγιεντί) για να μείνει αξέχαστο! 

Χρόνος Εκτέλεσης: 80 λεπτά

Ποσότητα: 4-5 μερίδες

Υλικά

Για το κοκκινιστό

– 700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα

– 2 κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ

– 400 γρ. ντομάτες κονκασέ

– 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

– 500 ml ζωμό κρέατος

– 1 ξυλάκι κανέλας

– 4 κόκκους μπαχάρι

– ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

– 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι

– 40 ml παρθένο ελαιόλαδο

– Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– Αλάτι

kokkinisto

Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα

– 3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)

– 30 γρ. αλεύρι

– 50 γρ. βούτυρο

– 350 ml. χλιαρό γάλα

– Μοσχοκάρυδο

– Αλάτι

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κοκκινιστό μοσχαράκι με μανιτάρια και καρότα

kokkinisto

Εκτέλεση:

Βήμα 1: Με ένα πιρούνι τρυπάς ολόγυρα τις μελιτζάνες και τις καψαλίζεις σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Τις τοποθετείς σε τρυπητό και τις αφήνεις μέχρι να ετοιμάσεις τον πουρέ.

Βήμα 2: Ετοιμάζεις το κοκκινιστό. Ψιλοκόβεις τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρεις με το ελαιόλαδο το κρέας, τμηματικά και σε δυνατή φωτιά. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτεις τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύεις για 1 ώρα, περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 3: Ετοιμάζεις την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα

Ξεφλουδίζεις τις μελιτζάνες και τις λιώνεις με ένα πιρούνι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτεις το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

Προσθέτεις το γάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά, ανακατεύεις μέχρι να δέσει η κρέμα, προσθέτεις τον πουρέ μελιτζάνας, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι.

Συνεχίζεις για 2 περίπου λεπτά και αποσύρεις.

Σερβίρεις το χιουνκιάρ μπεγιεντί σε πιάτα βάζοντας πρώτα κρέμα μελιτζάνας, κοκκινιστό και φρέσκο κόλιανδρο.

Διάβασε ακόμη: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να ...

kokkinisto

Σημειώσεις για τη συνταγή:

– Η σάλτσα του τας κεμπάπ πρέπει να είναι πυκνή

– Δεν καις τις μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση

– Αν θέλεις μπορείς αντί για γάλα να χρησιμοποιήσεις κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση

– Τα μπαχαρικά και τις ποσότητές τους, τα ρυθμίζεις σύμφωνα με τις γεύσεις σου

kokkinisto

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις κεφτεδάκια φούρνου με γλυκόξινα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι

kokkinisto

kokkinisto

kokkinisto

Πηγή

Home