Thumbnail

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

Γιατί η μάνα (τα πάντα) ξέρει!
Προτού βιαστείς να πεις ότι τα παιδιά σου δεν τρώνε το παντζάρι, δοκίμασε αυτή τη συνταγή.

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ. ωμά παντζάρια (τριμμένα) \
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμκρασία δωματίου
  • 330 γρ. μαλακιά καστανή ζάχαρη 
  • 4 αυγά 
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 κ. γλ. baking powder
  • 3 κ. σ. κακάο
  • 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη\
  • ½ κ.σ. βανίλια
  • ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Διάβασε ακόμη 

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτική granola

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένια muffins με κολοκυθάκι και καρότο

Τι κάνουμε:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το πατζάρι και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή σε μία φόρμα (τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει) και ψήνουμε για 50-65 λεπτά (το κέικ είναι έτοιμο όταν τοποθετούμε μέσα μία οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή).
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά). 

Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη συνεργάτιδά μας Θέμις Καρδιόλακα στη συνέντευξή της ΕΔΩ 

Διάβασε επίσης: Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε carrot cake

Home