Thumbnail

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό pad thai Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτικό pad thai

Γιατί η μάνα (τα πάντα) ξέρει!
Ένας γονιός οφείλει να μαθαίνει στα παιδιά του για άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις μια άλλη χώρα; Μα, φυσικά, μέσα από την κουζίνα της!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. noodles ρυζιού
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 αυγά
  • 2 κ.σ. φυστίκια peanuts
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • ½ κούπα σάλτσα σόγιας 
  • 1 κ.γλ. πάστα κόλιανδρου
  • ½ κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. κέτσαπ

Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τη συνεργάτιδά μας Θέμις Καρδιόλακα στη συνέντευξή της ΕΔΩ 

Tι κάνουμε:

  • Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, τον κόλιανδρο, το μέλι και την κέτσαπ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Τα τηγανίζουμε σαν ομελέτα. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε τα φυστίκια στο μούλτι και τα θριμματίζουμε. 
  • Ετοιμάζουμε τα noodles, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Στο wok ρίχνουμε το ηλιέλαιο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια. 
  • Προσθέτουμε τα noodles, την ομελέτα, τα φυστίκια και τη σάλτσα και ανακατεύουμε. 

TIP: Μπορούμε στο Pad Thai να προσθέσουμε κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό ή γαρίδες. 

Διάβασε ακόμη 

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σπιτική granola

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένια muffins με κολοκυθάκι και καρότο

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; Η Θέμις Καρδιόλακα μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σοκολατένιο κέικ με παντζάρι

 

 

Home