Thumbnail

Delivery την εποχή του κορωνοϊού: Tι πρέπει να προσέξεις Delivery την εποχή του κορωνοϊού: Tι πρέπει να προσέξεις

Μένεις στο σπίτι και διασφαλίζεις ότι καθετί που φτάνει κοντά σου, τηρεί όλους τους κανόνες υγιεινής
Και όμως, φτάσαμε σε μια εποχή που σκεφτόμαστε τα πάντα. Το ότι είσαι στο σπίτι, σου δίνει περισσότερο χρόνο να μπεις στην κουζίνα και να δημιουργήσεις. Αν ωστόσο δεν το έχεις με τη μαγειρική ή τελοσπάντων, πεθύμησες να φας κάτι απ' έξω, δε χρειάζεται να στερηθείς την απόλαυση του έτοιμου φαγητού, φτάνει να πάρεις τα μέτρα σου. Σημείωσε πως για τη δική σου ασφάλεια, μπορείς να παραγγείλεις ακόμη και τα ψώνια τού σούπερ μάρκετ και να στα φέρουν delivery έξω από την πόρτα σου.

Και να σου η πανδημία του κορωνοϊού, που επηρέασε όλες τις μέχρι πρότινος συνήθειες μας. Ούτε το φαγητό delivery αποτελεί εξαίρεση, γιατί έξω από το σπίτι μπορεί να μη χρειάζεται να βγεις, αλλά εύλογα έχεις την ανησυχία κατά πόσο τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Σούπερ μάρκετ την εποχή του κορωνοϊού

Άρα, από τη στιγμή που δεν είσαι μπροστά για να το διασφαλίσεις αυτό, πώς μπορείς να παραγγείλεις απ' έξω και να απολαμβάνεις το φαγητό σου, χωρίς να έχεις έννοια; 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός: Tι κάνεις εάν αρρωστήσει ένα άτομο στο σπίτι σου

Καταρχάς, σημείωσε πως τα πλείστα εστιατόρια και γενικότερα οι χώροι εστίασης που λειτουργούν αυτή την περίοδο, έχουν προνοήσει να αφήνουν το φαγητό στην πόρτα ή την είσοδο του σπιτιού. Γι΄αυτό κι εσύ, φρόντισε ώστε να υπολογίσεις σωστά την ώρα και να έχεις πλύνει διεξοδικά τα χέρια σου προτού παραλάβεις την παραγγελία, καθώς επίσης να επαναλάβεις τη διαδικασία αμέσως μετά. 

DELIVERY

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός: Mένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι

Εννοείται πως για να είσαι ακόμη πιο βέβαιη ότι τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής, φρόντισε να παραγγέλνεις από εστιατόρια ή fast foods που είναι εγκεκριμένα και πιστοποιημένα.

ΔΙΑΒΑΣΕ: Μην γίνεις σαν τον Γιώργο

Να έχεις πάντα κατά νου ότι όπως ανησυχείς εσύ, το ίδιο ακριβώς κάνει και ο διανομέας, που όσο και να πεις, η δική του ασφάλεια διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από τη δική σου. Γι΄αυτό, προνόησε να πληρώνεις ηλεκτρονικά για να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο την οποιαδήποτε επαφή. Αν παρόλα αυτά, θα επιλέξεις να πληρώσεις με μετρητά, μόλις το πράξεις, πλύνε τα χέρια σου καλά και ακολούθως απολύμανέ τα με αντισηπτικό. Σκουπίσε επίσης τη συσκευασία με αντισηπτικό και οτιδήποτε έχει έρθει σε επαφή με τρίτο χέρι. Οι επιστήμονες ακόμα δεν είναι απόλυτα ξεκάθαροι για το χρονικό διάστημα που επιζεί ο ιός στις επιφάνειες. Γι’ αυτό, προνόησε να τις καθαρίσεις επίσης. Εννοείται, πλένεις ξανά τα χέρια σου πριν αρχίσεις να τρως. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Memes στην εποχή του κορωνοϊού

Όπως έχεις αντιληφθεί, το delivery την εποχή του κορωνοϊού δεν είναι τόση απλή υπόθεση. Είναι όμως αναγκαίο για τις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι, για  όσους δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, για εκείνους που φοβούνται ακόμα και να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους. Άλλωστε, δεν έχεις να ανησυχείς για τίποτα, φτάνει να τηρείς κι εσύ προσωπικά όλους τους κανόνες υγιεινής. Αν το καλοσκεφτείς, διατρέχεις λιγότερο κίνδυνο εάν παραγγείλεις delivery παρά να βγεις έξω. Και αν γι΄αυτό, χρειάζεται να συμπεριφέρεσαι λες και είσαι μικροβιοφοβική, αξίζει τον κόπο. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Κορωνοϊός: Γιατί όλοι τρέχουν σαν του τρελούς να αγοράσουν χαρτί υγείας;

Τη δύσκολη αυτή την περίοδο, να θυμάσαι ότι η ακούραστη ομάδα του Deliveryman είναι δίπλα σου. Γιατί εκτός ό,τι συνεργάζεται με τα καλύτερα εστιατόρια και υπηρεσίες εστίασης σε όλη την Κύπρο, εφαρμόζει ευλαβικά την παράδοση έξω από την πόρτα σου, όταν πληρώνεις διαδικτυακά, έτσι δε θα έχεις την οποιαδήποτε επαφή με τον διανομέα. Επιπλέον, κάποια από τα εστιατόρια προσφέρουν δωρεάν delivery, ενώ δεν λείπουν οι ειδικές εκπτώσεις. Η ομάδα του Deliveryman , όμως, δεν σταματά εδώ. Μέσα στην επόμενη βδομάδα ετοιμάζεται να λανσάρει τη δική του υπηρεσία delivery, ενώ σύντομα στην πλατφόρμα του θα συμπεριλαμβάνονται και υπεραγορές. Γι΄αυτό, stay tuned και παράγγελνε delivery! 

DELIVERY

ΔΙΑΒΑΣΕ: Πώς το κοινό σαπούνι μάς προστατεύει από τον κορωνοϊό  

 

 

Home