Ο γρήγορος τρόπος ψησίματος, σε υψηλή θερμοκρασία στο δικό τους τηγάνι, το wok, δεν αλλοιώνει τις βιταμίνες και τα μεταλλικά άλατα των τροφών, προσφέροντας ένα υγιεινό γεύμα, με μεγάλη θρεπτική αξία.
Τα noodles αποτελούν στοιχείο της καθημερινής τροφής των Κινέζων από το 5.000 π.Χ. Είναι τροφή φυτικής προέλευσης και προσφέρουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. Παρασκευάζονται κυρίως από αλεύρι ρυζιού και σιταριού, ενώ υπάρχουν κάποια είδη noodles που παρασκευάζονται από φασόλια. Προστίθενται επίσης αυγά και άλλα δημητριακά, προκειμένου να δώσουν διαφορετικό χρώμα ή γεύση. Περιέχουν ελάχιστες ποσότητες λίπους και νατρίου και είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία.
Έτσι, μπορείς με άνεση να πετάξεις τα φυλλάδια του delivery, γιατί ακολουθεί βήμα-βήμα συνταγή για λαχταριστά noodles με κοτόπουλο και κινέζικη σάλτσα.
Υλικά
- 12 oz πακέτο udon noodles
- 3 κ.σ απαλό φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ σόγια σως
- 2 κ.σ σησαμέλαιο
- 1 κ.σ μέλι
- 1 κ.σ χυμό λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φιλέτα κοτόπουλο
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο (βρασμένο)
- 2 αβοκάντο (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτά κομμάτια)
- 1 κ.σ σουσάμι
- ζεστό νερό
Δες πώς θα τα φτιάξεις και απόλαυσε κινέζικο από τα χεράκια σου
Διάβασε ακόμη