Thumbnail

Μήπως είσαι εσύ η passive-aggressive στη σχέση; Μήπως είσαι εσύ η passive-aggressive στη σχέση;

Ίσως φέρεσαι λάθος και δεν το έχεις καταλάβει
Καταρχάς ας ξεκαθαρίσουμε τι σημαίνει ο όρος: Αν κάποιος είναι passive-aggressive στη σχέση, συνήθως Να θυμώνει αλλά δεν μιλά, δεν εκδηλώνει τα συναισθήματά του και δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν. Φαντάζεσαι λοιπόν πόσο άσχημο είναι αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nostalgia-stanning: Το dating trend που αν ανήκεις στους millennials θα εκτιμήσεις

 

Τις περισσότερες φορές έχουμε την τάση να κατηγορούμε τον σύντροφο μας για αυτή την συμπεριφορά όμως μπορεί να είμαστε εμείς που γινόμαστε passive-aggressive, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. 

Πιο κάτω, σού παρουσιάζουμε τις πιο τις κλασικές ενδείξεις που σε μετατρέπουν σε passive-aggreessive σύντροφο: 

Λες (και χαίρεσαι) ότι δεν θυμώνεις ποτέ

Γεννιόμαστε με το συναίσθημα του θυμού και είναι πολύ φυσιολογικό να το νιώθουμε. Το πρόβλημα είναι όταν το πνίγουμε και δεν το εκφράζουμε ποτέ. Είναι υγιές να το δείχνουμε αλλά με λειτουργικό και όχι ακραίο τρόπο.

Δεν εννοείς αυτά που λες 

Λες κάτι, αλλά υποβόσκει μία άλλη σκέψη ή συναίσθημα, ο παραλήπτης δεν μπορεί να διαβάσει πίσω από τις λέξεις και η επικοινωνία βραχυκυκλώνεται.

 

couple

pexels.com/photo/photo-of-a-happy-couple-sitting-together-14107220/

 

Θες να σε καταλάβουν χωρίς να λες τίποτα 

Κλασική ανώριμη στάση ανθρώπου που νομίζει ότι οι άλλοι διαβάζουν τη σκέψη του και θα του κάνουν τα χατίρια ή δεν θα τον πληγώσουν ποτέ. Ο μόνος τρόπος να συνυπάρχουμε με τους άλλους ειρηνικά, είναι με το να επικοινωνούμε ανοιχτά, να μοιραζόμαστε σκέψεις και συναισθήματα και να έχουμε ενσυναίσθηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ : 3 τρόποι για να ξαναβρείς την όρεξη σου για σεξ, σε περίπτωση που την έχεις χάσει

Πηγή 

πηγή κεντρικής φώτο 

Home