Πώς να φτιάξεις μια υπέροχη πίτσα... αλά γαλλικά

Αυτή η πίτσα όχι μόνο είναι πεντανόστιμη, αλλά είναι φτιαγμένη και με τα πιο αγαπημένα υλικά. Στην προκειμένη, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους η Γαλλία με την Ιταλία, μαμά-πατρίδα της πίτσας. 

Γιατί θα χρειαστείς μια μπαγκέτα, το διάσημο και τραγανό ψωμί της Γαλλίας, σε συνδυασμό με μοτσαρέλα, το δημοφιλές μαλακό τυρί της Ιταλίας. Φυσικά, θα προτιμήσεις μοτσαρέλα της επωνυμίας Vepo, που ξεχωρίζει τόσο για τη γεύση όσο και την υφή της. 

 

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 στήθος κοτόπουλο (χωρίς κόκκαλα, κομμένο σε κομματάκια)
  • αλάτι
  • μια μπαγκέτα
  • 1/3 φλ. πέστο
  • 1/2 φλ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 κουτί μοτσαρέλα Vepo (κομμένη σε μικρά κομματάκια)

Εκτέλεση 

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτεις το κοτόπουλο και λίγο αλάτι. Μαγειρεύεις για περίπου 10 λεπτά.
  • Βγάζεις το κοτόπουλο από τη φωτιά.
  • Κόβεις την μπαγκέτα κατά μήκος στη μέση. Απλώνεις πέστο σε κάθε μεριά, ρίχνεις από πάνω τα ντοματίνια και το κοτόπουλο.
  • Πασπαλίζεις με μοτσαρέλα και βάζεις τις μπαγκέτες στο φούρνο.
  • Ψήνεις μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 10 λεπτά.

Δες το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής πιο κάτω  

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μπρόκολο και τυρί 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ